Målet: 50 par skor till våra nyanlända ungdomar

 

Har du ett par överblivna fotbollsskor liggande hemma i garderoben? Då kan du göra skillnad – och hjälpa Unite Stockholm att sparka igång utomhussäsongen på bästa sätt för våra nyanlända ungdomar.

Under de senaste månaderna har Unite Stockholm arrangerat fotbollsträningar för ungdomar från fyra asylboenden samt ett antal familjehem i södra Stockholm. En fritidssysselsättning som varit uppskattad, med drygt ett hundratal deltagare som umgåtts, idrottat och fått möjligheten att knyta kontakter med både varandra och med våra volontärer som driver projektet.

Men nu är våren här och det är dags att ta klivet ut från Farstahallens välbekanta inomhusplaner till en konstgräsmatta inne på Södermalm. Samtidigt utvidgar vi verksamheten. Dels startar vi upp en renodlad sektion för tjejer, dels sjösätter vi tre nya lag som får chansen att fördjupa sitt fotbollsspelande med matcher i Korpen Stockholms regi.

För att växa i den nya kostymen behöver vi din hjälp! Våra ungdomar saknar möjlighet att själva köpa sin fotbollsutrustning och Unite Stockholm har med hjälp av generösa bidragsgivare och samarbetspartners hittills kunnat förse alla spelare med kläder och skor. Men på ett nytt underlag ställs andra krav än tidigare. Nu hoppas vi samla in 50 par fotbollsskor avsedda för utomhusbruk fram till premiären som går av stapeln på söndag 1 maj.

Vi söker skor i alla storlekar från 36 och uppåt, men blir extra glada för exemplar kring 40-strecket med ett par storlekars variation i båda riktningarna. Skorna måste inte vara i nyskick, men bör självklart inte vara alltför slitna. Vill du hjälpa en nyanländ ungdom att få pröva på fotboll, tveka inte att mejla till oskar@unitestockholm.se eller att swisha in ett ekonomiskt bidrag till 123 048 94 84. För att specifikt stötta vår nybildade sektion för tjejer, mejla maria@unitestockholm.se Din insats betyder mycket!

Varma hälsningar och stort tack från styrelsen i Unite Stockholm!