Medvind

Full fart i Unite Stockholm för stunden!

Vi har genomfört vår första utomhusträning för tjejer. Trots att det var ovant med dobbskor och konstgräs för de flesta blev det ytterligare ett lyckat pass med deltagare från hela världen. Nivån varierar från nybörjare till talang men samtliga har tagit stora steg framåt på kort tid. Och framförallt har vi väldigt kul! Vi kommer att fortsätta med träningarna under hela säsongen och hoppas bli fler – i nuläget är tio tjejer med – allteftersom.

Korpenspelet för killarna flyter på fint. Vi har tre lag i seriespel varje fredag. Säsongsstarten har sammanlagt gett fyra vinster, en oavgjord och fem förluster – ett kvitto på att vi hittat hyfsat rätt nivå. Här vi vill på nytt passa på att tacka Korpen Stockholm för ett fantastiskt samarbete. Att våra ungdomar, oavsett bakgrund och erfarenhet på fotbollsplanen, får vara med i riktiga lag gör dem oerhört stolta.

Den här rapporten avslutar vi med en glad nyhet om en av våra talanger som vi hjälpt till en klubb. 17-årige Reza Jafari, som varit med oss sedan starten i höstas, har debuterat i seniorsammanhang för division 5-klubben Preben Bois som vi samarbetar med. Trots att Reza aldrig spelat elvamannafotboll förut har han gjort succé i sin nya klubb: tre matcher har gett två mål och en fixad straff för yttermittfältaren Reza. Under samma matcher har Preben Bois tagit sina fyra första poäng för året.

prebPreben Bois jublar efter första segern för året. Reza sitter längst ner till vänster.