Stark start för korplaget: ”Motståndarna lär vara skräckslagna”

Det blev förlust, men en hedersam sådan. Efter Unite Stockholms premiär i Korpen ser tränarstaben stor utvecklingspotential inför kommande matcher.
– Motståndarna lär vara skräckslagna, när vi får alla bitar på plats blir vi farliga, säger Robert Laul.

Sedan den gångna hösten har Unite Stockholm anordnat träningstillfällen med spontanfotboll för ungdomar från fyra asylboenden i södra Stockholm varje vecka, och som en naturlig fortsättning på projektet klev ett tiotal av spelarna in i tävlingssammanhang förra helgen när föreningens första korplag gjorde sin jungfrufärd.

På förhand hade nervositeten varit påtaglig bland såväl de aktiva som bland ledarna, inte minst eftersom det nybildade laget placerats i en av de svåraste divisionerna inom Korpens ungdomsverksamhet. Och till råga på allt var det den obesegrade tabellettan som bjöd på motståndet i den första matchen. Men farhågorna visade sig till stor del vara ogrundade. Visserligen blev det förlust med 8-4, men med tanke på att många från Unite Stockholm aldrig spelat organiserad fotboll tidigare utgör resultatet ändå ett styrkebesked.

– Rent fotbollsmässigt har vi all anledning att vara stolta. Vi hängde med väldigt bra och inte minst offensivt visade vi att vi verkligen har stora kvaliteter. När vi satte fart framåt var vi farliga varje gång, säger volontären Robert Laul som agerade coach vid premiären.

Nu går arbetet vidare enligt devisen ”övning ger färdighet” och enligt Laul står övningar kring det kollektiva försvarsspelet på schemat de kommande veckorna.

– Så fort vi fått de bitarna på plats blir vi ännu mer att räkna med. Motståndarna bör vara skräckslagna, vi kommer att plocka många skalper i den här serien, säger han.