Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen Unite Stockholm IF

Verksamhetsåret 2018-01-01 – 2018-12-31
Styrelsen
Ordförande, IT ansvarig: Einar Tysén Wester
Vice ordförande: Annsofi Hjärtström
Kassör, Sekreterare, Personuppgiftsansvarig: Nils Olof Engdahl
Ledamot Martin Börjeson
Ledamot Maria Sonnerby

Styrelsen hade 6 protokollförda sammanträden under året.

Året som gått

Ännu ett år har gått i Unite Stockholms IF blå matchställ.
Våra spelare fortsätter engagera sig både inom och utom föreningen och att följa deras utveckling sedan första träningarna är något som ger mycket energi till ledarna. Något som verkligen behövs för det är ett stort arbete som läggs ner vecka efter vecka på att arrangera träningar och matcher.

Unite Stockholms tjejlag hade en strålande innesäsong 17-18 med många spelare och hög utvecklingstakt. Det här fortsatte när laget flyttade ut under våren då spelarna blivit bättre och bättre både individuellt och som lag. Efter sommaren har det varit mer motigt att få ihop lag, vi har både haft långtidsskador som ställt till det för oss men det märks också att många av deltagarna blivit äldre och fått andra prioriteringar (skola, familj m.m.).

Inomhussäsongen 17-18 blev lite speciellt för killarna i Unite Stockholm av flera skäl. Dels var det väldigt många som ville spela och lite ojämnt fördelat mellan lagen, vi hade nämligen två lag anmälda där ett av lagen leddes av spelande tränaren Fahim. Dessutom hade serien drabbats av manfall och endast fyra lag deltog i spelet vilket gav att varje lag mötte varandra många gånger. Detta till trots hade killarna välbesökta träningar och kunde åtnjuta extra många “derbyn” lagen emellan. För säsongen 18-19 ser grundstrukturen mycket bättre ut och lagspelet har fått en skjuts framåt.

Under utesäsongen fortsatta killarna spela 11-manna och har visat en successivt ökad förståelse för hur spelet då behöver förändras. Superkul att se utvecklingen under året! Som höjdpunkt besegrade man dessutom de överlägsna serieledarna. Ett lågvattenmärke var dock efterspelet i en match som urartade i tumult efter ett rött kort hos motståndarna. Med förnyad energi har ledarna därför lagt ner stort arbete på kulturfrågor, hur beter vi oss som lag och hur hanterar vi motgångar eller orättvisor. Förhoppningen är att vi i slutet utvecklats av händelsen istället för att gräva ned oss. Killaget har också utökat andelen träningar och träffas nu två gånger i veckan + match.

Spelare från båda lagen var också tillsammans på Friends Arena och såg Sverige – Slovakien, dit klubben bjudits in av Jimmy Durmaz. Många har också deltagit i flera upplagor av Tillsammans cup samt Korpens världsmästerskap som arrangerats under året. Superkul att se så många av spelarna ta med sig sitt fotbollsengagemang utanför Unite Stockholm! Ett par av våra ungdomar har också deltagit i Rädda Barnens projekt Ung På Väg med både ledarskapsutbildning och workshops.

Statistik

2018 har varit Ett Gott Unite Stockholm År! Ett 150-tal ungdomar har spelat fotboll med oss under året som gått. 137 spelare har vi registrerat, 109 killar och 28 tjejer. Totalt 81 har spelat i Korpen. 77 spelare har deltagit 5 gånger eller mer, d v s räknas också som medlemmar i vår förening. Vår flitigaste spelare bland killarna har närvarat vid 72 träningar/matcher eller 84% närvaro. På tjejsidan nåddes istället med 50 gånger en närvaro på hela 89%. Bravo! Om vi istället uttrycker närvaron i antal personaktiviteter kommer vi upp i imponerande 1779 st, 1346 för killarna och 433 för tjejerna.

Åldersfördelning uppdelat i-16 år17-21 år21 – år
Killarna6%88%6%
Tjejerna11%57%32%
Totalt6%82%12%

39 spelare har deltagit minst 15 gånger och utgör underlaget för vårt aktivitetsstöd från Stockholms Stad. Bidraget blir preliminärt cirka 21 tkr.

Andra viktiga händelser under år 2018

Ett år som innehållit nya regler både från Korpen gällande anmälning av spelare och många nya rutiner att sätta kring arbetet enligt den nya dataskyddslagen, GDPR. En utmaning minst sagt!

  • Ny sponsor som hjälpt till att trygga ekonomin under året
  • Bidrag från Stockholms idrotten som möjliggjort inköp av utrustning till spelare!
  • Våra tre huvudtränare för herrlaget har nominerats till Sverige Uniteds pris Guldhanden för sina insatser i Unite Stockholm, superroligt och vi kan bara hålla med om vilka insatser de gör!
  • 2018 utsågs Unite Stockholms tjejlag till årets korplag! Vi är otroligt stolta både över deras utveckling som lag och deras kultur i laget. Fair play som självklarhet både med medspelare och motståndare.
  • Precis i starten av 2018 var Unite Stockholm med och skrev under “Idrottsuppropet”. Ett ställningstagande mot behandlingen av ensamkommande tillsammans med en mängd idrottsföreningar, klubbar och aktiva idrottare.